041 427 007

Zgodovina atletskega društva Slovenska Bistrica


 

Atletsko društvo Slovenska Bistrica je bilo ustanovljeno leta 1983, katerega pobudnik je bil Silvo Jemenšek in je že takoj v začetku doseglo dobre rezultate v mlajših starostnih kategorijah. Posebej sta se izkazala mladinska reprezentanta Slovenije Matjaž Tramšek in Ilona Kolar. Svojo bogato atletsko pot je v ADSB začela vrhunska atletinja Helena Javornik. Od leta 2000 je predsedniško funkcijo v klubu prevzel Dragomir Trajkovič, kateri z svojo pozitivno energijo in karizmo vnaša v klub veliko zagona in novih idej. Brez njega si kluba kot takega ne znamo predstavljati. Nekoč sam odličen atlet, sedaj pa uspešen doktor veterine, pelje bistriško atletiko iz leta v leto vse višje. 

V letu 2002, je generalno pokroviteljstvo nad društvom prevzelo podjetje Almont d.o.o. iz Slovenske Bistrice. S tem je bistriški atletski klub dobil novo motivacijo in elan za nadaljnjo delo. Rezultati so se kaj kmalu pokazali v zelo pozitivni luči. Večja prepoznavnost v slovenskem in mednarodnem okolišu, lažja izpeljava programa treningov ter tekmovanj, atleti so postali bolj samozavestni, kar se je poznalo na še boljših rezultatih. 

Klub se lahko ponaša z nekaj res odličnimi atleti, ki so v teh letih nabrali kopico vrhunskih rezultatov. Trenutno prvo ime kluba je prav gotovo Miran Vodovnik. Med njegove največje dosežke lahko uvrstimo 6. (Osaka) in 7. mesto (Berlin) na svetovnih prvenstvih na prostem, bil je finalist na olimpijskih igrah v Atenah, 7. mesto na evropskem dvoranskem prvenstvu. Je aktualni državni rekorder v dvorani (20,68) in na prostem (20,76). Za njegove uspehe je gotovo največji krivec Marjan Štimec, kateri Mira spremlja že vse od začetka športne poti. Marjan je dejaven tudi na drugih področjih delovanja kluba in brez njega bi verjetno še sedaj trenirali na stadionu iz peska, o atletski dvorani pa bi lahko samo sanjali. 

Prvi olimpijec v klubu je bil Boštjan Fridrih. Leta 2000 si je v Sydneyu s štafeto 4x100 metrov pritekel polfinale. Je stalni član slovenske reprezentance,večkratni državni prvak v skoku v daljino, aktualni državni rekorder v štafeti 4x100 metrov, ki je tekla čas 39,20 v postavi Predanič, Osovnikar, Fridrih, Žumer. Njegova največja uspeha sta bronasti medalji iz Sredozemskih iger, ter iz evropskega prvenstva do 23 let, obe s štafeto. Boštjan je tudi uspešen trener različnih selekcij, čigar varovanci že branijo barve slovenske reprezentance. 

V svojih vrstah smo imeli tudi odličnega mnogobojca ter skakalca v daljino, Ranka Leskovarja. Njegovi največji uspehi so 8. mesto na svetovnem dvoranskem prvenstvu v mnogoboju, je aktualni državni rekorder v dvoranskem sedmeroboju (5894 točk), bil je dva-krat peti na velikih tekmovanjih, prvič na evropskem prvenstvu do 23 let, ter na svetovnem mladinskem prvenstvu, oboje v skoku v daljino. 

Damjan Sitar se je v bistriško atletsko društvo preselil iz mariborskega kluba, ter kmalu zatem izboljšal državni rekord v deseteroboju na prostem (7698 točk). Bil je udeleženec olimpijskih iger v Pekingu. 

V svojih vrstah smo imeli še številne reprezentante ter državne prvake, veseli pa dejstvo, da za njimi prihaja nova, do sedaj najštevilčnejša generacija zelo talentiranih mladih atletov, o katerih bo moč v prihodnosti še veliko slišati. 

Trenutno najboljša atletinja v društvu je Saša Babšek, udeleženka članskega dvoranskega evropskega prvenstva v Pragi. Je večkratna državna prvakinja v troskoku, klubska rekorderka v troskoku ter šprinterskih disciplinah od 60-200 metrov.

V klubu trenutno deluje 10 trenerjev, ki so vsi ustrezno usposobljeni. Delamo z otroci, starejšimi od 5 let. Pokrite imamo vse tekmovalne kategorije, od pionirjev U12, pa do članov. Iz leta v leto se povečuje število otrok, kar nas seveda zelo veseli. Prihaja res zelo perspektivna in številčna generacija mladih atletov, od katere si v prihajajočih letih obetamo res veliko.

Stopite v stik z nami
Ime / naziv:
Elektronska pošta:
Sporočilo:
OlimpijskiAletskaIAAF/EAA/All

NA VRH STRANI
Raziščite
Naslov društva
Atletsko društvo Slovenska Bistrica
Partizanska ulica 35
SI-2310 Slovenska Bistrica
Kontakt
Atletsko društvo Slovenska Bistrica
Partizanska ulica 35
SI-2310 Slovenska Bistrica
041 427 007
041 411 198
02 805 06 82
info@adsb.si
qrkoda
Sledite nam:

8000plus Tomislav Aurednik s.p. © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava: 8000plus