041 427 007

Saša Babšek tretjič zapored najboljša športnica občine Slovenska Bistrica

Športna zveza Slovenska Bistrica ter tednik Panorama sta na tradicionalni prireditvi Športnik leta, proglasila najboljše športnike, športnice ter ekipe v občini za leto 2016. tokrat je bilo podeljeno kar 206 priznanj, največ med mladimi upi (119) ter perspektivnimi športniki (38).V kategoriji športnic je že tretjo leto zapored naslov najboljše osvojila atletinja Saša Babšek.

Športna zveza Slovenska Bistrica ter tednik Panorama sta na tradicionalni prireditvi Športnik leta, proglasila najboljše športnike, športnice ter ekipe v občini za leto 2016. tokrat je bilo podeljeno kar 206 priznanj, največ med mladimi upi (119) ter perspektivnimi športniki (38).
V kategoriji športnic je že tretjo leto zapored naslov najboljše osvojila atletinja Saša Babšek. Leto 2016 je bilo za Sašo zelo burno, z odličnim pričetkom zimske sezone, ko je ponovno obranila naslov državne članske prvakinje v troskoku, s skokom dolgim 13,60.Na dvoranskem prvenstvu Balkana v Carigradu, je bron iz pred lanske sezone še požlahtnila in z rezultatom 13,50 osvojila srebrno medaljo.Težave so se pričele tik pred začetkom letne sezone, ko je staknila neugodno poškodbo zadnje stegenske mišice. Kljub vsemu je odlično nastopila na državnem članskem prvenstvu v Celju, kjer je s skokom dolgim 13,81 le za centimeter zaostala za zmagovalko Petro Koren iz Ljubljane. Saša je imela v nogah skoke za olimpijsko normo, vendar ji je vnovična poškodba mišice onemogočila nadaljnji lov za njo. Sezona se tako prvič ni odvila po zastavljenih ciljih, vendar tudi to je sestavni del športa. Saša bo v prihodnosti prav gotovo še pokazala in dokazala svoje sposobnosti.

Najboljši športnik občine je tokrat prvič postal judoist Vito Dragič, najboljša ekipa med individualnimi športi članska judo ekipa Impol ter najboljša ekipa med kolektivnimi športi Futsal klub Kebelj.

Posebno priznanje je prejelo Atletsko društvo kot kolektiv, saj je s svojimi rezultati, organiziranostjo ter po številu članov, vsekakor med najboljšimi v bistriški občini.

Priznanje za športnega delavca je prejel Silvester Jemenšek, ki je eden izmed ustanoviteljev bistriškega atletskega društva. Skozi dolgoletno trenersko kariero je vzgojil številne odlične tekače, kateri so dosegali zavidljive uspehe tako v domačem kot tudi mednarodnem okolju. Njegov zadnji vrhunski tekmovalec je Matej Šturm, s katerim zadnja leta prodirata v sam vrh slovenskega teka na dolgih progah. Matej napreduje iz leta v leto, kar potrjuje Silvovo kvalitetno delo. Prav gotovo bomo v prihodnjih sezonah še veliko slišali o njunih odličnih dosežkih.

Priznanja so še prejeli:
Veronika Podlesnik, Staša Trajkovič- med kandidatinjami za športnico leta
Matej Šturm, Nino Celec, Damjan Sitar- med kandidati za športnika leta
Valentina Vavdi- perspektivna športnica
Vito Polenek, Maša Dvoršak, Noa Tušek, Klemen Modrijančič, Allysa Lamut ter Zala Veber- mladi upi
Ženska ekipa v mnogoboju
Čestitke vsem nagrajencem!
 

Stopite v stik z nami
Ime / naziv:
Elektronska pošta:
Sporočilo:
OlimpijskiAletskaIAAF/EAA/All

NA VRH STRANI
Raziščite
Naslov društva
Atletsko društvo Slovenska Bistrica
Partizanska ulica 35
SI-2310 Slovenska Bistrica
Kontakt
Atletsko društvo Slovenska Bistrica
Partizanska ulica 35
SI-2310 Slovenska Bistrica
041 427 007
041 411 198
02 805 06 82
info@adsb.si
qrkoda
Sledite nam:

8000plus Tomislav Aurednik s.p. © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava: 8000plus