041 427 007

Saša in Nino najboljša športnika občine Slovenska Bistrica, AD Slovenska Bistrica izbran za najboljši kolektiv!

V petek 26. januarja, je v telovadnici 2. osnovne šole Slovenska Bistrica, potekala tradicionalna proglasitev najboljših športnikov občine Slovenska Bistrica.

Prvič v zgodovini sta naziv najboljših prejela atlet in atletinja. Četrtič zapored je laskavi naslov pripadal Saši Babšek, medtem ko je prvič postal športnik občine Nino Celec.

Atletsko društvo Slovenska Bistrica je bilo izbrano za najboljši kolektiv leta v občini.

Saša Babšek-Športnica leta 2017:

Še četrtič zapored izbrana za najboljšo športnico občine Slovenska Bistrica.
Za Sašo je zelo uspešna sezona. Nastopila je na številnih reprezentančnih tekmovanjih v disciplini troskoka. Na Evropskem ekipnem prvenstvu v Tel Avivu je osvojila 9. mesto, 17. je bila na letni Univerzijadi na Tajvanu. Na Balkanskem prvenstvu na prostem v Novem Pazarju, je za las ostala brez odličja in tekmovanje končala na 4. mestu. Na zimskem prvenstvu Balkana v Beogradu je zasedla 7. mesto.
Postala je dvakratna vice prvakinja Slovenije za članice v troskoku, tako v dvorani kot tudi na prostem. Na Ekipnem članskem prvenstvu Slovenije je osvojila zlato odličje.
Sicer je tokratna sezona bila za Sašo tudi zelo burna, saj po predlanski, ko so jo pestile poškodbe, še vedno ni našla 100 odstotnih občutkov pri skokih. Tako bo načrtno izpustila letošnjo zimsko sezono ter se maksimalno pripravila na letno, ko bodo na sporedu številna velika tekmovanja, z vrhuncem na Sredozemskih igrah ter Evropskim prvenstvom za člane.
Je kategorizirana športnica državnega razreda. 
Njej trener je Boštjan Fridrih.

Nino Celec-Športnik leta 2017:

Nino se razvija v odličnega atleta, kar je ponovno dokazal z lansko sezono. Postal je državni članski prvak v dvorani v skoku v daljino. Svoj osebni rekord je popravil na 751 centimetrov, kar je bila tudi izpolnjena norma za Evropsko prvenstvo mlajših članov, ki je potekalo na Poljskem. To je bilo za Nina prvo veliko tekmovanje, na katerem je pridobil prepotrebne izkušnje za naslednja leta, ko bo ciljal tudi na največja članska tekmovanja. V tej starostni skupini bo nastopal še naslednji dve leti in bo ob normalnem razvoju, brez poškodb, v letu 2019 na tovrstnem tekmovanju kandidiral za zelo visoke uvrstitve. 
Tekmoval je tudi na Ekipnem članskem prvenstvu v Tel Avivu, kjer je dosegel 7. mesto. Na Balkanskem dvoranskem prvenstvu za člane v Beogradu je zasedel 9. mesto.
Na velikem mednarodnem mitingu v Velenju (EA Classic), je v skoku v daljino osvojil 6. mesto.
Nino je prejemnik športne štipendije Mladi upi, katere pokrovitelj je Zavarovalnica Triglav.
Je športnik perspektivnega razreda. 
Njegov trener je Boštjan Fridrih.

AD Slovenska Bistrica-Naj kolektiv leta 2017:

Sezona 2017 velja za eno od uspešnejših v zgodovini AD Slovenska Bistrica. V njej so člani AD Slovenska Bistrica osvojili kar 60 medalj na državnih ter pokalnih prvenstvih Slovenije. Na ekipnem članskem prvenstvu so članice osvojile 6. mesto, člani pa so pristali na 10. mestu.
V svojih vrstah imajo kar 7 reprezentantov Slovenije in enega ki nastopa za Hrvaško reprezentanco. 
V društvu je trenutno 14 kategoriziranih športnikov (1 perspektiven, 7 državni, 6 mladinski razred)
V klubu deluje 10 trenerjev, ki so tudi ustrezno strokovno usposobljeni. 
Ob koncu leta se je društvo še okrepilo, saj se je v matični klub iz Ljubljane vrnil aktualni državni prvak v teku na 100 metrov Jan Kramberger, iz Maribora je prišel eden izmed najobetavnejših 400 metrašev, mladinski reprezentant Slovenije Rene Pernek Acker, ženska ekipa pa je dobila pomembno okrepitev na dolge proge in sicer je iz Sevnice prišla Maja Medved. 

Čestitke vsem nagrajencem.

 

Vsebino objavil: Boško
Stopite v stik z nami
Ime / naziv:
Elektronska pošta:
Sporočilo:
OlimpijskiAletskaIAAF/EAA/All

NA VRH STRANI
Raziščite
Naslov društva
Atletsko društvo Slovenska Bistrica
Partizanska ulica 35
SI-2310 Slovenska Bistrica
Kontakt
Atletsko društvo Slovenska Bistrica
Partizanska ulica 35
SI-2310 Slovenska Bistrica
041 427 007
041 411 198
02 805 06 82
info@adsb.si
qrkoda
Sledite nam:

8000plus Tomislav Aurednik s.p. © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava: 8000plus