041 427 007

Vse je pripravljeno za atletski spektakel v Slovenski Bistrici

V soboto 26. maja bo v Slovenski Bistrici potekal tradicionalni 18. Mednarodni atletski miting in Stepišnikov memorial v metu kladiva. Prijavljenih je več kot 300 atletov iz trinajstih držav, med njimi  je kar nekaj zvenečih imen evropske in svetovne atletike. 

Tukaj si lahko ogledate končno štartno listo in urnik tekmovanja!

 

V tekih na 100, 200 in 400 metrov bodo v ospredju obračuni hrvaških, srbskih, bosanskih, avstrijskih in slovenskih tekmovalcev

Tako v moški kot tudi v ženski kategoriji bomo videli obračune večine najboljših slovenskih, srbskih, hrvaških in avstrijskih šprinterjev. Ob ugodnih vetrovnih pogojih lahko pričakujemo zelo dobre rezultate.

Od domačih atletov bo v teku na 100 metrov med favoriti za najvišja mesta Jan Kramberger (10,53).

Tudi letos tek na 300 metrov

Žal letos ne bo nastopil naš najboljši atlet Luka Janežič, ki je še v fazi priprav za letošnje največje tekmovanje na prostem.

Pri moških bomo tako spremljali dvoboj našega najboljšega mladinca Jureta Grkmana ter Hrvata Matea Ružića.

Pri ženskah bo poizkušala Agata Zupin, polfinalistka lanskega svetovnega prvenstva za člane v teku na 400 metrov z ovirami ter evropska mladinska vice prvakinja v isti disciplini, izboljšati državni članski rekord, največjo konkurenco pa bo imela v Kristini Dudek iz Hrvaške.

 Hrvatica prva favoritinja teka na 100 metrov z ovirami

Pri puncah bo v teku na 100 metrov z ovirami nastopila Ivana Lončarek iz hrvaške, polfinalistka letošnjega svetovnega prvenstva v dvorani, v teku na 60 metrov z ovirami. Njen osebni rekord znaša 13,09 sekunde. Ali se lahko morda prvič spusti pod mejo 13 sekund?

Nastopili bosta tudi obe najboljši slovenski tekmovalki Joni Tomičič Prezelj (13,56) ter Nika Glojnarič (13,78).

V troskoku se obeta zelo napet boj

Saša Babšek (13,70), domačinka in rekorderka mitinga, bo poizkušala uloviti normo za nastop na Sredozemskih igrah (13,55), česar si želita tudi Petra Koren (13,82) ter Eva Mustar (13,78). Velika konkurentka za visoke uvrstitve bo tudi Hrvatica Paola Borovič (13,54). 

Lahko pade ponovno osmica?

Na žalost zaradi poškodbe ne bo nastopil rekorder bistriškega stadiona Lazar Anić (želimo mu hitro okrevanje), vendar bo kljub temu v moškem skoku v daljino zelo zanimivo.

Pričakujemo kar osem tekmovalcev, ki imajo osebne rekorde med 7,50 ter 8 metri. Sicer bo skok v daljino ena izmed najkvalitetnejših disciplin, v katerem bo v boju za visoke uvrstitve tudi domačin Nino Celec, kateri si želi izboljšave osebnega rekorda. Nastopil bo tudi Ninov, še lani klubski in trening partner Filip Pravdica iz Hrvaške, od katerega lahko pričakujemo prav tako zelo dolge skoke. Sicer pa bode še, Dino Pervan, Sanjin Šimić, Marko Čeko, Vujević Ivan, Trpimir Široki ter mladi Rok Renner tisti, kateri lahko skočijo zelo daleč.

V ženskem skoku v daljino bomo videli prav tako izjemen boj. Nastopila bo aktualna evropska mladinska prvakinja, Milica Gardašević (6,56) iz Srbije, konkurenco pa ji bosta delali najboljši Slovenki v zadnjih letih, rekorderka bistriškega mitinga Neja Filipič (6,51) ter mlada obetavna Maja Bedrač (6,36).

Ana Šimić v ženskem skoku v višino

Ana je dobitnica bronaste medalje iz EP na prostem leta 2014. Njen osebni rekord znaša impresivnih 199 centimetrov in je tudi rekorderka bistriškega mitinga, ki bi ga lahko letos prestavila precej višje.

Tudi letos izjemna konkurenca v suvanju krogle!

Asmir Kolašinac (21,58) se po letu odsotnosti vrača na bistriški miting. Nekdanji evropski dvoranski prvak (v svoji vitrini ima še srebrno ter bronasto medaljo iz EP), ki se vrača po poškodbi iz lanskega leta, bo imel za cilj približati se 21 metrski znamki.

Filip Mihajlević (21,30) iz Hrvaške, bronasti iz svetovnega dvoranskega prvenstva leta 2016, bo prav gotovo velik kandidat za najvišje mesto.

Ob njima bodo nastopili še: naš stalni gost iz Bosne in Hercegovine Hamza Alić, srebrni iz dvoranskega evropskega prvenstva izpred štirih let (20,82) ter
Kemal Mesić iz Bosne in Hercegovine, udeleženec Olimpijskih iger v Riu in Londonu (20,74).
Spektakel zagotovljen!

Obeta se nam zanimiv met diska

Pri moških se bosta predstavila trenutno prvi in drugi mladinec sveta. Ptujčan Čeh Kristjan, ki trenutno drži drugi izid na svetu (65,86), bo imel največjega konkurenta v Katarcu Moaazu Ibrahimu (66,47).

Pri ženskah bo nastopila slovenska rekorderka, mlada Veronika Domjan iz Ptuja, ki je v sredo v Zagrebu postavila normo za nastop na EP za člane. Lahko pričakujemo mete preko 60 metrov?

Memorial Milana Stepišnika

Prvi favorit pri moških je lanski zmagovalec ter finalist olimpijskih iger v Riu, Wagner Domingos iz Brazilije (78,63). Največjo konkurenco bo imel v Slovencu Nejcu Plešku (75,50), ki je že dosegel normo za nastop na letošnjem EP. V boj za najvišja mesta se lahko vmeša tudi drugi Brazilec Allan Wolski (75,28).

V ženskem metu kladiva žal ne bomo videli vrnitve slovenske rekorderke Barbare Špiler, ki se je žal poškodovala in bo tako še malo prestavila svoj datum povratka. Bo pa zato nastopila Klavdija Štravs, ki je v zadnjih letih najboljša Slovenka.

Veliko pričakujemo tudi od nastopov ostalih mladih domačih atletov.

Vljudno vabljeni na atletski praznik v Slovensko Bistrico!

Vsebino objavil: Boško
Stopite v stik z nami
Ime / naziv:
Elektronska pošta:
Sporočilo:
OlimpijskiAletskaIAAF/EAA/All

NA VRH STRANI
Raziščite
Naslov društva
Atletsko društvo Slovenska Bistrica
Partizanska ulica 35
SI-2310 Slovenska Bistrica
Kontakt
Atletsko društvo Slovenska Bistrica
Partizanska ulica 35
SI-2310 Slovenska Bistrica
041 427 007
041 411 198
02 805 06 82
info@adsb.si
qrkoda
Sledite nam:

8000plus Tomislav Aurednik s.p. © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava: 8000plus